Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

Вебінар на тему «Запобігання та протидія проявам насильства: діяльність закладів освіти»

Дата: 01.04.2021 10:43
Кількість переглядів: 1446

Вебінар на тему «Запобігання та протидія проявам насильства: діяльність закладів освіти»

Пандемія призвела до суттєвих змін у сфері освіти, зокрема в організації навчального процесу під час карантину, адже більшість навчальних закладів перейшла на дистанційну форму навчання.

Разом з цим більшість дітей і батьків зіткнулися з новою проблемою, а саме: неготовність технічно підключатися або взагалі відсутність необхідних пристроїв чи інтернету, моральна неготовність учнів проводити увесь час вдома, неготовність чи низький рівень освіти для пояснення нового матеріалу дітям, низька/відсутня самоорганізація тощо. Ці та інші проблеми і труднощі породжують емоційне навантаження, чергування поганого і хорошого настрою, депресії, через постійний контакт усіх членів родини починаються непорозуміння, особливо коли під одним дахом проживають декілька поколінь.

Згідно соціологічним дослідженням Укрінформ, в умовах пандемії COVID-19 жінки та діти частіше стають жертвами домашнього насильства.

У зв’язку  актуальністю цього питання, класні керівники, психологи, соціальні педагоги ЗЗСО (усього 28 педагогічних працівників) Хмелівської сільської ради 31.03.2021 року взяли участь у вебінарі на тему «Запобігання та протидія проявам насильства: діяльність закладів освіти», який провела Наталія Макаренко (тренер національної тренерської мережі громадської організації «Ла Страда України».

В ході вебінару учасники ознайомилися із законодавством України, розглянули життєві ситуації та обговорювали алгоритм їх вирішення, отримали пам’ятки та поради щодо запобігання домашньому насиллю, алгоритм роботи з дітьми, які постраждали від насильства тощо. Також кожен навчальний заклад отримав роздатковий матеріал: плакати, брошури і буклети, які невдовзі будуть розміщені в інформаційних куточках.

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь