Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

РОЗГЛЯНУТО ПИТАННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ПІЛЬГОВОЇ КАТЕГОРІЇ НАСЕЛЕННЯ

Дата: 28.10.2022 12:29
Кількість переглядів: 114

26 жовтня відбулася нарада при першому заступнику голови Роменської районної військової адміністрації-начальнику районної військової адміністрації Валентині НАЗАРЕНКО по питанню «Про порядок надання пільг багатодітним сім’ям та дітям з багатодітних сімей Роменського району»

Багатодітна сім'я - сім'я, в якій подружжя (чоловік та жінка) перебувають у зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує трьох і більше дітей, в тому числі кожного з подружжя, або один батько (одна мати), який (яка) проживає разом з трьома і більше дітьми і самостійно їх виховує.          

На обліку в управлінні соціального захисту населення Роменської районної державної адміністрації станом на 01.10.2022 року перебуває 298 багатодітна сім`я, 1038 дитини з багатодітної сім’ї.

Відповідно до Закону України «Про охорону дитинства» встановлені такі пільги для багатодітних сімей (ч.3 ст.13):

1) 50-відсоткова знижка плати за користування житлом (квартирна плата) в межах норм, передбачених чинним законодавством;

2) 50-відсоткова знижка плати за користування комунальними послугами (газопостачання, електропостачання та інші послуги) та вартості скрапленого балонного газу для побутових потреб;

3) 50-відсоткова знижка вартості палива, у тому числі рідкого, у разі якщо відповідні будинки не мають центрального опалення;

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04.06.2015 року № 389 «Про затвердження Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї» пільги багатодітним сім'ям надаються за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на  податкову соціальну пільгу (в 2022 році – 3 470 гривень).

Пільги дітям з багатодітних сімей (згідно ч. 4 ст. 13 закону «Про охорону дитинства»):

1) безоплатне одержання ліків за рецептами лікарів;

2) щорічне медичне обстеження і диспансеризація в державних та комунальних закладах охорони здоров’я із залученням необхідних спеціалістів;

3) першочергове обслуговування в лікувально-профілактичних закладах, аптеках та першочергова госпіталізація;

4) безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі), автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів;

5) безоплатне одержання послуг з оздоровлення та відпочинку відповідно до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей». 

Батькам і дітям з багатодітних сімей видаються відповідні посвідчення. Зразок посвідчення, порядок виготовлення і видачі посвідчень встановлюються Кабінетом Міністрів України.

За 9 місяців 2022 року батькам багатодітної сім`ї видано 21 посвідчення, дітям з багатодітної сім`ї видано 65 посвідчень.

За рішенням наради при першому заступнику голови Роменської районної військової адміністрації-начальнику районної військової адміністрації надано доручення постійно забезпечувати надання пільг багатодітним сім’ям на житлово – комунальні послуги, тверде паливо та скраплений газ, проведення роз’яснювальної роботи.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь