Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

За який період враховуються доходи при призначенні житлової субсидії?

Дата: 09.01.2023 10:40
Кількість переглядів: 71

Як відомо, наразі відбулися зміни у порядку нарахування та виплати житлової субсидії шляхом передачі цих функцій органам Пенсійного фонду України. Але, за департаментом соціального захисту населення Сумської міської ради залишилося право на прийом документів, як уповноваженого органу, для даного виду державної підтримки. Тож, департамент продовжує роз’яснювальну роботу та надає відповіді на актуальні питання.

За який період враховуються доходи при призначенні житлової субсидії? Для розрахунку розміру житлової субсидії враховуються доходи осіб за такі періоди:

  • за III-IV квартали попереднього календарного року – у разі, коли житлова субсидія призначається з початку неопалювального сезону (травень);
  • за I-II квартали поточного календарного року – у разі, коли житлова субсидія призначається з початку опалювального сезону (жовтень);
  • за два квартали, що передують місяцю, який передує місяцю звернення за призначенням житлової субсидії, – у разі, коли житлова субсидія призначається не з початку опалювального (неопалювального) сезону.

У разі призначення житлової субсидії з початку опалювального сезону доходи у вигляді пенсії враховуються в розмірі нарахованої пенсії за серпень поточного року, а в разі призначення житлової субсидії з початку неопалювального сезону доходи у вигляді пенсії враховуються в розмірі нарахованої пенсії за березень поточного року. У разі призначення житлової субсидії не з початку опалювального (неопалювального) сезону враховується розмір нарахованої пенсії за місяць, що передує місяцю, попередньому до місяця, з якого призначається житлова субсидія.

Тобто, у разі звернення за призначенням субсидії на оплату житлово-комунальних послуг у січні 2023 року враховуються доходи осіб за ІІ і ІІІ квартали 2022 року, а дохід у вигляді пенсії враховується за листопад 2022 року.

Телефони для консультацій 05448-91-6-42, 05448-91-6-31.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь