Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

Умови, за яких скасовується довідка ВПО

Дата: 05.06.2023 13:26
Кількість переглядів: 92

Фото без опису

ВПО зобов’язана повідомляти

структурний підрозділ з питань соцзахисту населення за місцем отримання довідки ВПО у разі добровільного повернення на покинуте постійне місце проживання не пізніш як за 3 дні до дня від’їзду;

про зміну місця проживання -  структурний підрозділ з питань соцзахисту населення за новим місцем проживання протягом 10 днів з дня прибуття до нового місця проживання.

 Підставою для скасування дії довідки є обставини, за яких ВПО:

подала заяву про скасування дії довідки ВПО;

скоїла кримінальне правопорушення (злочини, пов’язані з посяганням на національну безпеку, державний устрій, мир, безпеку);

повернулася до покинутого місця постійного проживання;

виїхала на постійне місце проживання за кордон;

подала завідомо недостовірні відомості.

З практики, найчастіше вимушені переселенці змінюють місце проживання. У таких випадках заявник звертається за видачею довідки за місцем фактичного проживання/перебування, а раніше видана йому довідка вилучається, про що вносяться відповідні зміни до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб. У разі неповідомлення про повернення до покинутого місця постійного проживання рішення про скасування дії довідки приймається на підставі інформації про тривалу відсутність (понад 60 днів) особи за місцем проживання, яка дає обґрунтовані підстави вважати, що ВПО повернулася до покинутого місця постійного проживання.

 Вкотре наголошуємо на неприпустимості зловживання статусом ВПО. Відділ соціального захисту виконавчог оапарату сільської ради у роботі має право використовувати дані, які дають обґрунтовані підстави вважати, що ВПО повернулася до покинутого місця постійного проживання, отримані з відповідних державних реєстрів, з обміну інформацією структурних підрозділів з питань соцзахисту, у тому числі з громадськими об’єднаннями, волонтерськими, благодійними організаціями, іншими юридичними та фізичними особами, що надають допомогу переміщеним особам.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь