Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

БЕЗБАР’ЄРНІСТЬ МАЄ БУТИ ІНТЕГРОВАНА В УСІ СФЕРИ ЖИТТЯ

Дата: 28.08.2023 13:01
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

Про реалізацію національної політики безбар’єрності в державі і заходів зі створення безбар’єрного простору на Сумщині, а також систему моніторингу доступності об’єктів та будівель розповів під час брифінгу в офіційному медіацентрі начальник управління містобудування та архітектури Сумської ОВА Володимир БИКОВ

За його словами, питання доступності і створення безбар’єрного простору наразі піднято на державному рівні потужно і комплексно. Це стосується не лише зміни філософії і підходів у визначенні поняття безбар’єрності, а й практичної розбудови безбар’єрного середовища. Так, упродовж двох останніх років оновлено 16 державних будівельних норм у частині створення безбар’єрного простору.

«Всі ці положення закріплені в Національній стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, метою якої є забезпечення безперешкодного середовища для всіх груп населення, рівних можливостей кожній людині реалізовувати свої права, отримувати послуги на рівні з іншими шляхом інтегрування безбар’єрності до всіх сфер державної політики.

На регіональному рівні реалізація Національної стратегії відбувається шляхом виконання завдань плану заходів Сумської області на 2023–2024 роки з реалізації Національної стратегії. реалізуються за напрямами: фізична, інформаційна, цифрова, суспільна, освітня безбар’єрність – все те, що оточує нас та з чим люди стикаються щодня.

Як наголосив начальник відділу планування, забудови території та містобудівного кадастру обласного управління містобудування та архітектури Дмитро МАКАШОВ, одним із основних завдань напряму забезпечення фізичної безбар’єрності є проведення моніторингу та оцінки ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю.

Проведення моніторингу здійснюється відповідно до законодавчих норм. Щороку Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури визначаються типи об’єктів, що підлягають моніторингу та оцінці ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю у поточному році. На основі даних моніторингу формується рейтинг областей за ступенем безбар’єрності.

Так, цьогоріч моніторингу підлягають наступні об’єкти: будівлі для розміщення евакуйованих осіб: гуртожитки, модульні містечка; споруди цивільного захисту; заклади охорони здоров’я; заклади освіти; центри надання адміністративних послуг; залізничні вокзали; автовокзали; аеропорти; будівлі надавачів соціальних послуг; будівлі органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування; фінансові установи; спортивні споруди та комплекси.

Більше інформації черпайте з відео: https://www.youtube.com/watch?v=zPBZBUuNmkU&t=110s


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь