Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

ОЛЕНА ЗЕЛЕНСЬКА В ІНТЕРВ’Ю VOGUE UKRAINE EDITION: ТУРБОТА ПРО ПСИХОЛОГІЧНИЙ СТАН – ЦЕ ПИТАННЯ ВИЖИВАННЯ ДЛЯ УКРАЇНЦІВ

Дата: 26.10.2023 16:59
Кількість переглядів: 95

Фото без опису

Турбота про свій психологічний стан – питання виживання для українців, і це стосується всього світу, заявила перша леді України Олена ЗЕЛЕНСЬКА в інтерв’ю виданню Vogue Ukraine Edition

Дружина Президента нагадала, що результати міжнародного соціологічного дослідження, представлені під час третього Саміту перших леді та джентльменів у Києві 6 вересня поточного року, продемонстрували: ментальне здоров’я входить до п’ятірки найбільших глобальних викликів сьогодення й майбутнього. Жителі 11 країн світу, які взяли в ньому участь, скаржаться на тривогу, невпевненість у майбутньому та крихкість сталих систем. Це підкреслює актуальність Всеукраїнської програми ментального здоров’я, яка реалізується в Україні для того, щоб зробити психологічну допомогу для людей максимально поширеною й доступною.

Перша леді наголосила, що найбільший виклик, який постав під час реалізації програми, – це стигма, стереотип, що сильні люди не потребують допомоги. Щоб цього позбутися, потрібен лагідний і дружній підхід, переконана Олена Зеленська. Для популяризації серед українців думки про те, що звертатися по допомогу не соромно, у межах програми запустили комунікаційну кампанію «Ти як?».

Дружина Президента також відзначила необхідність уважного ставлення до психологічного стану дітей і спілкування з ними.

«Діти постійно запитують: коли закінчиться війна? Найправильніше сказати як є: я не знаю, але вона точно закінчиться», – наголосила перша леді й додала, що також важливо разом планувати майбутнє.

Олена Зеленська зазначила, що емпатія є важливим інструментом підтримки стійкості людини та всього суспільства.

Вона також висловила переконання, що держава й суспільство мають підготуватися, аби створити гідні умови для захисників і захисниць.

«Просто прикласти руку до серця, коли бачиш військового, – це мило, але краще діяти: облаштувати робочі місця для людей з інвалідністю, подумати, як за потреби допомогти ветеранам із навчанням та перекваліфікацією», – сказала перша леді.

За матеріалами: https://www.president.gov.ua/news/olena-zelenska-v-intervyu-vogue-ukraine-edition-turbota-pro-86597


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь