Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

ЯК ГОВОРИТИ З ДІТЬМИ ПРО ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ?

Дата: 01.12.2023 15:28
Кількість переглядів: 72

Фото без опису

Дібрати правильні слова допоможе дитяча психологиня Світлана РОЙЗ у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»

Людей із наслідками важких травм та інвалідністю ми зустрічаємо ледь не щодня. Це складна тема для розмови з дитиною, і нам, можливо, хотілося б її уникнути, але говорити про це важливо.

По-перше, щоби підготувати дитину до такої зустрічі (її може налякати те, чого вона не розуміє); по-друге, аби проявити повагу.

Перед тим, як почати розмову з дитиною, усвідомте власні почуття. Лише тоді ви зможете допомогти усвідомити їх дитині. Відчувати страх чи біль, ніяковіти – це нормально і для дорослих.

Дійте навипередки. Починайте говорити з дітьми про людей з інвалідністю до того, як вони почнуть ставити питання безпосередньо людям з інвалідністю. Ризик опинитися в незручній ситуації буде меншим, якщо ви почнете говорити з дитиною заздалегідь.

Для дитини до 7 років цілком природно питання про щось уголос та бути безпосередньою у реакціях. Насправді краще, якщо дитина запитає про те, що для неї незрозуміло, ніж нафантазує.

Пояснюйте зрозумілою для дитини мовою. Розкажіть, що таке протез і як він допомагає людині. Можете показати на прикладі іграшки.

Розроблено у партнерстві з UNICEF Ukraine.

Більше інформації: https://www.facebook.com/howareu.program/posts/pfbid021PYPe4UFP6RGoWUXw8Uqcd2Y6J7Z8zjfnKyXPgDPF3zHK8nbkYzNwd8fezddY3gpl

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь