Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

Вебінар на тему «Запобігання та протидія проявам насильства: діяльність закладів освіти»

Дата: 01.04.2021 10:43
Кількість переглядів: 1418

Вебінар на тему «Запобігання та протидія проявам насильства: діяльність закладів освіти»

Пандемія призвела до суттєвих змін у сфері освіти, зокрема в організації навчального процесу під час карантину, адже більшість навчальних закладів перейшла на дистанційну форму навчання.

Разом з цим більшість дітей і батьків зіткнулися з новою проблемою, а саме: неготовність технічно підключатися або взагалі відсутність необхідних пристроїв чи інтернету, моральна неготовність учнів проводити увесь час вдома, неготовність чи низький рівень освіти для пояснення нового матеріалу дітям, низька/відсутня самоорганізація тощо. Ці та інші проблеми і труднощі породжують емоційне навантаження, чергування поганого і хорошого настрою, депресії, через постійний контакт усіх членів родини починаються непорозуміння, особливо коли під одним дахом проживають декілька поколінь.

Згідно соціологічним дослідженням Укрінформ, в умовах пандемії COVID-19 жінки та діти частіше стають жертвами домашнього насильства.

У зв’язку  актуальністю цього питання, класні керівники, психологи, соціальні педагоги ЗЗСО (усього 28 педагогічних працівників) Хмелівської сільської ради 31.03.2021 року взяли участь у вебінарі на тему «Запобігання та протидія проявам насильства: діяльність закладів освіти», який провела Наталія Макаренко (тренер національної тренерської мережі громадської організації «Ла Страда України».

В ході вебінару учасники ознайомилися із законодавством України, розглянули життєві ситуації та обговорювали алгоритм їх вирішення, отримали пам’ятки та поради щодо запобігання домашньому насиллю, алгоритм роботи з дітьми, які постраждали від насильства тощо. Також кожен навчальний заклад отримав роздатковий матеріал: плакати, брошури і буклети, які невдовзі будуть розміщені в інформаційних куточках.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь