Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

Дитячий будинок сімейного типу та прийомна сім'я

Дата: 27.10.2021 16:13
Кількість переглядів: 302

Дитячий будинок сімейного типу та прийомна сім'я

   Дитячий будинок сімейного типу - окрема сім'я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10

Прийомна сім’я  - сім'я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що  добровільно  за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Діти, уражені ВІЛ-інфекцією, можуть  влаштовуватися для виховання та  спільного проживання у прийомній  сім'ї  за наявності відповідних висновків органів опіки та піклування і закладів охорони здоров'я, а їх загальна кількість не  повинна перевищувати чотирьох осіб.

Якщо ви бажаєте створити прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу:

1. Вам необхідно подати заяву про бажання створити прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу до  Хмелівської сільської ради.

2. Подати до служби у справах дітей Хмелівської сільської ради наступні документи: довідку про склад сім’ї; копію свідоцтва про шлюб (для подружжя); копії паспортів; довідку про стан здоров’я, довідка про доходи потенційної прийомної сім’ї,нотаріально засвідчену письмову згоду всіх повнолітніх членів сім’ї на утворення прийомної сім’ї, які разом проживають з кандидатами у батьки-вихователі чи прийомні батьки, довідку про відсутність судимості у кандидатів у батьки-вихователі чи прийомні батьки.

3. Пройти навчання кандидатів у прийомні батьки або батьки-вихователі в Сумському обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за місцем проживання та отримати довідку про проходження курсу підготовки та рекомендацію центру.

4. Зареєструватись у службі  у справах дітей Хмелівської сільської ради ради, як потенційні прийомні батьки або батьки-вихователі та отримати висновок про можливість створення прийомної сім’ї або дитячого будинку сімейного типу.

5. Ознайомитись з банком даних на дітей та за участі  працівників служби у справах дітей та соціального працівника центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді визначитись щодо взаємодобору дитини.

6. Відвідування інтернатного закладу та встановлення контакту з дитиною.

7. Виконавчий комітет Хмелівської сільської ради приймає рішення про  влаштування дітей в дитячий будинок сімейного типу чи в  прийомну сім’ю.

До дитячого будинку сімейного типу та в прийомну сім’ю влаштовуються діти, які мають визначений статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування. В першу чергу до дитячого будинку сімейного типу та в прийомну сім’ю в влаштовуються діти, які перебувають між собою у родинних стосунках, за винятком випадків, коли за медичними показаннями або з інших причин вони не можуть виховуватися разом.

Розмір щомісячної державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, становить два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку.

У разі, коли дитині виплачується пенсія, аліменти, стипендія, інші державні допомоги, розмір допомоги визначається як різниця між двома прожитковими мінімумами та розміром інших виплат.

Одному з прийомних батьків  виплачується грошове забезпечення за надання послуг у прийомній сім`ї у розмірі 35% від розміру соціальної допомоги на дитину, але не більше півтора прожиткові мінімуми для працездатної особи, а батькам – вихователям  не більше п’яти прожиткових мінімумів.

Кошти, що виділяються на утримання дітей у прийомній сім'ї та в дитячому будинку сімейного типу, перераховуються на особистий рахунок одного з прийомних батьків та батькам - вихователям, відкритий в установі банку за місцем проживання прийомної сім'ї та дитячого будинку сімейного типу.

Додаткову інформацію про дитячий будинок сімейного типу та прийомну сім’ю Ви можете отримати звернувшись до служби  у справах дітей Хмелівської сільської ради Роменського району за адресою: вул.. Роменська, 58, село Хмелів, Роменський район Сумська область, 42034, тел.:(068) 317-24-42,  e-mail: cssdmXmelivsr@meta.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь