Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

СКАСОВАНО ТИМЧАСОВИЙ ДОЗВІЛ НА ЗАЛУЧЕННЯ ДО РОБОТИ БЕЗ ПРОХОДЖЕННЯ МЕДИЧНИХ ОГЛЯДІВ

Дата: 16.12.2021 14:00
Кількість переглядів: 905

 

У зв’язку зі змінами в діючому законодавстві управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області нагадує роботодавцям про необхідність поновлення роботи з організації проведення медичних оглядів за процедурою, передбаченою вимогами наказу МОЗ України від 21.05.2007 № 246 «Про затвердження Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій».

Відповідно до постанови КМУ від 13 вересня 2021 № 954 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 і від 29 червня 2021 р. № 677» внесено зміни до постанови КМУ від 9 грудня 2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Зокрема, виключено підпункт 4 пункту 24 постанови КМУ від 9 грудня 2020 № 1236, яким на період дії карантину тимчасово дозволялося залучення до роботи без проходження попереднього (під час прийняття на роботу) та періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, робота яких пов’язана із забезпеченням безпеки руху та обслуговуванням залізничного транспорту, підприємств міжгалузевого промислового залізничного транспорту, працівників окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення, визначених у переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним медичним оглядам, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2001 р. № 559.

Нагадуємо, що роботодавець повинен надавати Фонду у терміни, визначені наказом МОЗ України від 21.05.2007 № 246, примірник поіменних списків працівників, які підлягають періодичним медичним оглядам, та Заключний акт за результатами періодичного медичного огляду працівників.

За повідомленням Роменського відділення

управління виконавчої дирекції Фонду

соціального страхування України

у Сумській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь