Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

УКРАЇНСЬКІ ЛІКАРНІ ОТРИМАЮТЬ 225 НОВИХ КИСНЕВИХ СТАНЦІЙ ПРОТЯГОМ 2 МІСЯЦІВ

Дата: 09.02.2022 14:12
Кількість переглядів: 253

225 кисневих станцій, закуплені ДП «Медзакупівлі України» наприкінці минулого року, вже почали встановлювати в опорних закладах охорони здоров'я. З них 105 нових кисневих станцій будуть доставлені в регіони протягом лютого, решта – у березні. В опорних заклади охорони здоров’я Сумщини буде встановлено 5 кисневих станцій (перелік можна подивитись за посиланням:  https://moz.gov.ua/uploads/7/35705-dn_199_01_02_2022_dod.pdf).

Станції генерації кисню були придбані за кошти держбюджету для забезпечення роботи палат інтенсивної терапії та реанімаційних відділень. Попередньо у рамках цієї закупівлі було заплановано придбання 196 станцій, однак, завдяки конкуренції на аукціоні, вдалося зекономити кошти та додатково закупити ще 29 станцій.

«Ще влітку минулого року в українських лікарнях  було лише близько 50 кисневих станцій. В умовах пандемії ця цифра дуже далека від реальних потреб. Тому, менш ніж за пів року, МОЗ вдалося збільшити цю цифру майже у 8 разів. Вже до середини 2022 року в українських медзакладах працюватиме близько 400 кисневих станцій», – повідомив заступник міністра охорони здоров'я Богдан Боруховський. 

Одна така станція може виробляти до 500 літрів кисню за хвилину. В її комплектацію входять додаткові газоаналізатори та витратоміри. Завдяки можливості дистанційного керування медзаклад зможе контролювати кількість та якість кисню.

Нагадаємо, напередодні ще 118 кисневих станцій додатково були закуплені за рахунок субвенціі? з державного бюджету місцевим бюджетам та наразі монтуються в лікарнях. Таким чином, до середини 2022 року в українських лікарнях функціонуватиме близько 400 станцій автономної генерації кисню. 

Джерело: пресслужба Міністерства охорони здоров'я

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь