Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

У ВЕРХОВНІЙ РАДІ ЗАРЕЄСТРУВАЛИ ЗАКОНОПРОЄКТ, ЯКИЙ МАЄ СПРОСТИТИ ПРОЦЕДУРУ СТВОРЕННЯ ОСББ ТА УПРАВЛІННЯ БУДИНКОМ

Дата: 11.02.2022 13:51
Кількість переглядів: 380

Законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення управління багатоквартирними будинками» зареєстровано у Верховній Раді під номером 7029. Документ покликаний спростити процедуру створення ОСББ та прийняття рішень щодо управління будинком, впровадження енергоефективних заходів та раціонального використання спільного майна. Про це заявив заступник Міністра розвитку громад і територій Василь ЛОЗИНСЬКИЙ

«Держава та органи місцевого самоврядування зацікавлені в тому, щоб власники квартир об’єднувалися й управляли будинком колективно. Адже це, по-перше, елемент децентралізації, по-друге – найбільш ефективна модель управління. Чинна процедура створення ОСББ та прийняття рішень щодо управління будинком є занадто бюрократичною й потребує змін. Вони й передбачені в законопроєкті, який зареєстрували у Верховній Раді. Прийняття цього документу сприятиме більш активній реалізації енергоощадних заходів, у тому числі завдяки співпраці з Фондом енергоефективності», – наголосив Василь Лозинський.

Заступник Міністра також зауважив, що наразі в Україні залишається близько 30 % багатоквартирних будинків, у яких поки не прийнято рішення щодо форми управління. 

Серед нововведень, які передбачені законопроєктом – запровадження можливості проводити збори повністю або частково у режимі відеоконференції,  можливість голосувати дистанційно за допомогою кваліфікованого електронного підпису тощо. Процес голосування уніфікується як для будинків, де створено ОСББ, так і для тих, де поки ще не створено.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що у Держбюджеті на 2022 рік передбачено суттєве підвищення фінансування заходів з енергоефективності.

За матеріалами: https://www.minregion.gov.ua/press/news/u-verhovnij-radi-zareyestruvaly-zakonoproyekt-yakyj-maye-sprostyty-proczeduru-stvorennya-osbb-ta-upravlinnya-budynkom-vasyl-lozynskyj/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь