Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

ДЕ ЗНАЙТИ КОРИСНУ ІНФОРМАЦІЮ ЖИТЕЛЯМ СУМЩИНИ В УМОВАХ ВОЄННОГО ЧАСУ?

Дата: 12.04.2022 08:39
Кількість переглядів: 456

Зібрали в одній публікації багато важливих посилань: де шукати графік роботи магазинів і аптек у різних містах області, куди звертатись за психологічною допомогою, де швидко знайти контакти екстрених служб і багато іншого

Локальні телеграм-боти та канали:

ТГ-бот «Сумка» https://t.me/SumkaRegionBot – безліч корисної інформації для жителів Сумщини – від контактів волонтерських організацій до графіків роботи АЗС, пошти чи банкоматів.

У Сумах про працюючі заклади і графіки їх роботи можна читати на сайті: https://sumy.live/.

Для жителів Тростянця є два сервіси: канал у телеграмі «Тростянецька паляниця» https://t.me/trostynets та однойменний чат https://t.me/trostyk.

Для жителів Охтирки стане в нагоді телеграм-канал «Що працює | Охтирка» https://t.me/ahtyrkago.

Кілька сервісів Всеукраїнського рівня, де можна знайти допомогу:

− Медична допомога під час війни: https://bit.ly/3LTQKsL

Тут ви знайдете контакти лікарів, котрі консультують онлайн та телефоном, інформацію щодо наявності інсуліну та інших життєво необхідних ліків у гуманітарних штабах, карту аптек, що працюють, поради та рекомендації для людей з особливими потребами, наприклад, для вагітних.

− Психологічна допомога: Онлайн-платформа «Розкажи мені»: https://tellme.com.ua/

Якщо ви відчуваєте тривогу, у вас трапляються панічні атаки, ви близькі до депресії чи навіть на межі – залиште заявку за посиланням. Із вам зв’яжуться спеціалісти та спробують вам допомогти. Проєкт психологічної підтримки «ПОРУЧ»: https://poruch.me/. Проект ПОРУЧ − це онлайн та очні групи психологічної підтримки для підлітків та батьків, чиє звичне життя зламала війна. Телеграм канал «Підтримай дитину» − https://t.me/pidtrumaidutuny. Тут ігри, вправи і поради, як підтримати дитину у складні часи.

− Волонтерські центри по всій країні: https://bit.ly/3jo6BTS. У цьому документі зібрані та поповнюються дані й посилання на волонтерські центри у різних куточках України.

− Житло: https://prykhystok.in.ua/. Оперативна інформація про вільне житло, а також свіжі запити про пошук – на сайті Prykhystok.

Список контактів для переселенців: https://life.pravda.com.ua/society/2022/02/26/247573/. У одному матеріалі журналісти «УП.Життя» зібрали контакти, де можуть прихистити переселенців та надати іншу допомогу.

− Робота: https://t.me/robota_terminova. Наявність оплачуваної роботи критична в першу чергу для внутрішніх переселенців. Також варто зберегти собі один із найповніших ресурсів із корисною інформацією – Dopomoga Info https://dopomogaua.info/ua. Сайт погоджений із Мінсоцполітики. Ініціативи сайту поділені на дві категорії: для тих, кому потрібна допомога, та для тих, хто готовий допомогти.

Гаряча лінія Сумської обласної військової адміністрації: 0800301501

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь