Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

ЗМІНИТИ АДРЕСУ РЕЄСТРАЦІЇ АБО ЗНЯТИСЬ З ОБЛІКУ ВПО ВІДТЕПЕР МОЖНА ОНЛАЙН У ЗАСТОСУНКУ ДІЯ

Дата: 15.12.2022 11:15
Кількість переглядів: 79

Дві нові послуги додано у застосунок Дія, а саме відтепер є можливість направити заяву для зміни адреси реєстрації або знятись з обліку ВПО

Про це повідомила Міністерка соціальної політики України Оксана ЖОЛНОВИЧ.

«Зручність, швидкість та безбар’єрність для громадян – важливі пріоритети в цифровізації соціальних послуг. Від сьогодні для внутрішньо-переміщених осіб ми забезпечили можливість змінити адресу реєстрації проживання або знятись з обліку, без бюрократії та необхідності звертатися до органів соцзахисту», – заявила Оксана Жолнович.

Як змінити адресу реєстрації ВПО в Дії: натисніть на меню своєї довідки ВПО в за стосунку; оберіть «Змінити адресу фактичного проживання»; перегляньте опис послуги і натисніть «Почати»; укажіть адресу свого поточного місця перебування; підтвердіть своє місце перебування за допомогою геолокації (це підтвердження на один раз); відправте заяву на розгляд; ваша заява буде опрацьована протягом 15 хвилин; ви отримаєте сповіщення про її опрацювання. Після цього дані зміняться у вашій довідці в Дії.

Важливо! Змінити місце реєстрації ВПО можуть ті переселенці, які мають довідку ВПО в Дії. Для цього необхідно фізично перебувати на місці проживання, щоб підтвердити геолокацію.

Як знятись з обліку ВПО в Дії: натисніть на меню своєї довідки ВПО в за стосунку; оберіть «Скасувати статус ВПО»; перегляньте опис послуги і натисніть «Почати»; відправте заяву на розгляд; ваша заява буде опрацьована протягом 15 хвилин; ви отримаєте сповіщення про її опрацювання. Після цього довідка ВПО зникне з вашої Дії.

Послуга реалізовується Міністерством соціальної політики України спільно з Мінцифрою та ДП «ІОЦ Мінсоцполітики» за підтримки «Проєкту підтримки Дія», який впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні за підтримки Швеції.

За матеріалами: https://www.msp.gov.ua/news/22417.html

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь