Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

ДОТРИМАННЯ ЗАХОДІВ З ПОПЕРЕДЖЕННЯ ПОШИРЕННЯ КОРОНАВІРУСНОЇ ІНФЕКЦІЇ ТА ВАКЦИНАЦІЯ НЕ ЗНІМАЮТЬСЯ З КОНТРОЛЮ

Дата: 15.12.2022 11:21
Кількість переглядів: 79

Заступник голови сумської обласної військової адміністрації Олена БОЙКО провела селекторну нараду із керівниками медичних закладів області щодо ситуації із захворюваністю на COVID-19 та вакцинальної кампанії

Як відзначила вона, картина наразі значно краща, ніж наприкінці минулого року і фахівці на сьогодні не спостерігають ознак, що свідчили б про подальший сплеск захворювання. Цього вдалося досягти завдяки активній вакцинації та впровадженню жорстких профілактичних заходів.

«За кількістю підтверджених фактів коронавірусної хвороби Сумщина знаходиться на 20 місці. В лікарняних закладах, виділених під COVID-19, зайнято лише близько 9% ліжкового фонду виділеного під таких пацієнтів. Масового поширення захворювання наразі не зафіксовано. Протягом останнього тижня кількість випадків ковіду зменшилася в усіх районах області. Проте, є громади, де ураженість на 100 тисяч населення є вищою за інші: Кириківська – 264, Зноб-Новгородська – 149, Свеська – 72, Бездрицька – 52, Чернеччинська – 58. Найбільш уразливою є вікова група – 75+», – прокоментувала Олена Бойко.

Разом з тим, попереду нас очікують новорічно-різдвяні свята, після завершення яких вже традиційно може фіксуватися підвищення рівня захворюваності. Тому куратор медичної галузі акцентувала увагу керівників районів, громад, закладів охорони здоров’я не випускати з контролю питання дотримання заходів з попередження поширення інфекції та вакцинації.

Так, на сьогодні в області щепилося близько 500 тисяч осіб, що дозволяє значною мірою убезпечитися від коронавірусної інфекції, ускладненого перебігу захворювання та летальності. Проте, для більш ефективної протидії ковіду необхідно отримати колективний імунітет, провакцинувавши 80% населення.

Олена Бойко наголосила: вакцини в лікувальних закладах наявні в достатній кількості. Наразі на регіональному складі залишки становлять: Коронавак – 43060 доз, Комірнаті – 5500. Янссен – 1000. В тому числі, є вакцини і проти сезонних захворювань на грип. Всі вони видаються відповідно до поданих заявок від медустанов, з логістикою проблем немає. Тому, за потреби, заклади охорони здоров’я можуть звертатися за перерозподілом вакцин і активно працювати зі своїми пацієнтами в напрямку вакцинації.

«Нам в Україні не потрібен ще один ворог. Тому не зволікаємо. Звертаємося до лікарень і вакцинуємося. Захищаємо себе від ковіду і підтримуємо воїнів ЗСУ, які щоденно боронять нас від іншого ворога – росії», – зазначила вона.

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь