Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

САНАТОРНО-КУРОРТНЕ ЛІКУВАННЯ ДЛЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Дата: 31.01.2023 14:30
Кількість переглядів: 113

Відповідно до Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» та постанови Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 р. № 187  «Про затвердження порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчими органами міських, районних у містах (у разі їх утворення (крім м. Києва) рад» право на забезпечення безоплатними путівками до санаторно-курортних закладівмають особи з інвалідністю загального захворювання та особи з інвалідністю з дитинства

Путівки видаються, відповідно до медичних рекомендацій з урахуванням пільг, передбачених законодавством для конкретної категорії осіб, в порядку черговості терміном лікування 18 днів.

Особи з інвалідністю із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) забезпечуються путівками:

 І та ІІ груп – до санаторіїв спинального профілю з лікуванням строком на 35 днів (відповідно до медичних рекомендацій) у порядку черговості;

ІІІ групи – до санаторіїв неврологічного профілю строком на18-21 день (відповідно до медичних рекомендацій) у порядку черговості.

Особи, інвалідність яких пов’язана з нещасними випадком на виробництві або професійним захворюванням, що потребують лікування супутніх захворювань, забезпечуються путівками на санаторно-курортне лікування в порядку черговості.

Путівками без лікування (крім санаторіїв, що належать до сфери управління Мінсоцполітики) забезпечуються особи, що супроводжують осіб з інвалідністю 1 групи (за винятком осіб з інвалідністю з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку), яким за висновком лікувально-профілактичного закладу необхідна постійна стороння допомога.

Для одержання путівки подається заява та медична довідка закладу охорони здоров’я за формою № 070/о.

Для одержання путівки громадяни повинні перебувати на обліку в відділ соціального захисту виконавчого апарату Хмелівської сільської ради.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь