Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

ЯК ОТРИМАТИ АКТ ВСТАНОВЛЕННЯ ФАКТУ ЗДІЙСНЕННЯ ДОГЛЯДУ ЗА ОСОБОЮ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Дата: 07.02.2023 11:59
Кількість переглядів: 228

Наразі діючі Правила перетинання державного кордону громадянами України передбачають, що коли громадянин, який входить до категорії військовозобов’язаних, доглядає за родичем чи іншою особою з інвалідністю І чи ІІ групи або особою, яка потребує постійного догляду, то він може супроводжувати дану особу під час її виїзду за кордон для забезпечення потреб такої особи. Факт здійснення такого догляду підтверджується відповідним актом, що складається на підставі звернення особи, яка здійснює догляд, до районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу сільської, селищної, міської ради із заявою про здійснення особою такого догляду або документами (посвідчення, довідка) про отримання компенсації (допомоги, надбавки) на догляд.

Рішенням Виконавчого комітету Сумської міської ради від 27.10.2022 № 440 департамент соціального захисту населення визначено уповноваженим виконавчим органом по видачі акту встановлення факту здійснення догляду у відношенні:

– осіб, які мають одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю І чи ІІ групи і мають намір супроводжувати одного із таких батьків для виїзду за межі;

– осіб, які здійснюють постійний догляд за особами з інвалідністю І чи ІІ групи і мають намір супроводжувати таких осіб для виїзду за межі України;

– осіб, які здійснюють постійний догляд за особами, які потребують постійного догляду та відповідно мають намір супроводжувати таку особу для виїзду за межі України.

Відповідний акт складається робочою групою із виходом за місцем проживання. До складу робочої групи входять керуючий справами виконавчого комітету Сумської міської ради, працівники департаменту соцзахисту, територіального центру соціального обслуговування «Берегиня», медичний працівник закладу охорони здоров’я та представники управителя багатоквартирного будинку, об’єднання співвласників багатоквартирного будинку або квартального комітету.

Робочій групі надано право під час встановлення факту догляду витребувати від заявника документи, які підтверджують потребу особи в постійному догляді, пояснення причин, мети та потреби для виїзду за межі України разом із особою, за якою здійснюється догляд, отримувати та використовувати свідчення сусідів тощо.

З початку 2023 року до департаменту звернулося 28 осіб з питання встановлення факту здійснення догляду, яким такий факт здійснення догляду підтверджено (за тиждень, що минув, – 8). У минулому році департаментом видано 31 відповідний акт: 29 особам факт здійснення догляду підтверджено, 2 особам факт здійснення догляду не було підтверджено у зв’язку з відсутністю осіб, які здійснюють догляд під час виходу робочої групи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь