Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

РЕФОРМА ШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ ТРИВАЄ, І ВЖЕ ЧЕРЕЗ КІЛЬКА РОКІВ ЗАМІСТЬ ЗВИЧНИХ СЕРЕДНІХ ШКІЛ В УКРАЇНІ З'ЯВЛЯТЬСЯ ТРИ ОКРЕМІ ЛАНКИ: ПОЧАТКОВА ШКОЛА, ГІМНАЗІЯ ТА ЛІЦЕЙ

Дата: 20.04.2023 14:36
Кількість переглядів: 90

Тож сьогодні, за ініціативою Сумської обласної військової адміністрації відбулася робоча зустріч заступника голови Сумської ОВА Олени БОЙКО з Сумським міським головою Олександром ЛИСЕНКОМ, освітянами та представниками депутатського корпусу міської ради щодо реалізації Перспективного плану оптимізації мережі закладів загальної середньої світи Сумської міської територіальної громади на 2023 – 2027 роки

«Сьогодні засновники закладів загальної середньої освіти мають визначити, скільки в тій чи іншій громаді буде початкових шкіл (1 – 4 класи), гімназій (базова середня освіта) та ліцеїв (10-12 класи, освіта за вибором: академічна – поглиблене вивчення предметів, профільна – професійно орієнтований підхід до навчання)», – зазначила Олена Бойко.

За її словами, це питання непросте, десь болісне. Насамперед, мабуть, через недостатню обізнаність батьків, які зміни чекають школу і як тепер навчатися їх дитині.

«На жаль, навколо цього питання намагаються спекулювати певні політичні сили. Особливо в обласному центрі. І ми бачимо, як гостро сьогодні сприймається громадськістю створення в Сумській міській громаді потужного ліцею, який розпочне функціонувати з 2027 року, шляхом приєднання Сумського закладу загальної середньої освіти І- ІІІ ступенів № 10 до Сумської гімназії № 1, м. Суми», – підкреслила заступник голови Сумської ОВА. – Вважаю, що для того, щоб прибрати зайві дискусії та спекуляції навколо цього питання, необхідно детально і без зайвих емоцій пояснювати батькам та вчителям перспективи та переваги освітньої реформи».

Крім того, потрібно виважено підходити до створення Перспективного плану оптимізації мережі закладів загальної середньої світи Сумської міської територіальної громади на 2023 – 2027 роки.

В кожному мікрорайоні виділити, які школи мають стати початковими, які гімназіями, а які ліцеями. Враховуючи при цьому критерії, визначені в Законі «Про повну загальну середню освіту», поточну ситуацію із наявністю на певній території здобувачів освіти і перспективи демографічної ситуації.

Також варто провести громадські обговорення, а потім уже остаточно затвердити цей Перспективний план на сесії міської ради.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь