Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

Національний портал з імунізації

Дата: 25.04.2023 13:20
Кількість переглядів: 68

Фото без опису

Національний портал з імунізації створено ГС “Коаліція за вакцинацію” завдяки підтримці американського народу, наданій через агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проєкту “Розбудова стійкої системи громадського здоров’я“, який реалізується на підтримку Міністерства охорони здоров’я України та Центру громадського здоров’я МОЗ України. Для прикладу було використано портали з імунізації, які вже давно та успішно функціонують в США та країнах Євроспільноти.

Портал з імунізації:

  • сприяє підвищенню охоплення профілактичними щепленнями та запобіганню вакцинокерованим захворюванням завдяки поширенню публікацій та навчальних матеріалів для громадськості та медичних працівників;
  • розширює можливості спілкування щодо безпеки, ефективності та використання вакцин у широкій спільноті пацієнтів, батьків, медичних установ і державних установ охорони здоров’я.

Цей портал покликаний стати унікальним інформаційним хабом, де кожен – від мами, яка планує перші щеплення дитині, до медичного працівника, який безпосередньо займається імунопрофілактикою – зможе знайти актуальну та корисну інформацію про вакцинацію.

Ключовими розділами порталу є: 

  • Вакцинація в Україні. Тут можна ознайомитись з Національним календарем вакцинації та роз’ясненнями до нього, а також з нормативною базою з проведення імунопрофілактики в Україні
  • Експерти. Тут можна: 1) ознайомитись із позиціями технічних груп з імунопрофілактики в Україні та інших країн; 2) ознайомитись з позиціями щодо імунопрофілактики професійних асоціацій України та інших країн; 3) отримати відповіді на всі найпоширеніші питання з питань вакцинації (введення, транспортування та зберігання вакцин, графік щеплень та його порушення, безпека вакцин, юридичні аспекти вакцинації, вакцинація від конкретних інфекцій та протипокази до неї тощо) від провідних українських експертів з імунопрофілактики. Якщо ви не знайшли відповіді на своє питання, скористайтесь спеціальною формою або ж зверніться в групу “Вакцинація: питання та відповіді“.
  • Інфекції. Тут можна отримати детальну інформацію про кожну вакцинокеровану інфекцію та захист від неї шляхом вакцинації
  • Джерела інформації про вакцинацію. Тут можна ознайомитись з широким списком доказових джерел інформацію про вакцинацію (постійно поповнюватиметься).
  • Бібліотека вакцинації. Тут пересічні громадяни та медичні працівники зможуть знайти брошури, посібники, ліфлети та інші інформаційні матеріали для скачування – як для особистої самоосвіти, так і для використання в медзакладах в роботі з пацієнтами (постійно поповнюватиметься; ми зобов’язуємося вказувати джерела інформації)
  • Групи медичного ризику. Тут можна дізнатись про рекомендації з вакцинації для конкретних груп пацієнтів з урахуванням особливостей їхнього стану
  • Вакцинація за професіями. Тут можна отримати рекомендації з вакцинації відповідно до роду занять.
  • Діти. Тут як батьки, так і педіатри зможуть отримати вичерпну інформацію про вакцинацію дітей згідно Національного календаря та поза ним. Також батьки матимуть можливість ознайомитись із життєвими історіями батьків, які прийняли свідоме рішення вакцинувати своїх дітей.
  • Дорослі. Тут розміщено інформацію про вакцинацію дорослого населення згідно Національного календаря та поза ним.
  • Похилий вік. Тут висвітлено рекомендації з вакцинації осіб літнього віку.
  • Мандрівники, біженці, мігранти. Тут можна дізнатись про особливості організації щеплень внутрішньо переміщених осіб, про особливості вакцинації в інших країнах вимушених переселенців та про рекомендації з додаткової вакцинації у випадку візиту чи переїзду до іншої країни

Контент Порталу має виключно інформаційно-роз’яснювальну мету. Портал не має конфлікту інтересів та звязку з фармацевтичною індустрією і не отримує коштів за будь-яку рекламу.

Вакцинуймось, бо ми того варті! Для вас працює наша команда:

Провідний експерт порталу імунізації – Федір Лапій (к.м.н., голова Національної технічної групи експертів з імунізації);

Головний редактор порталу імунізації – Марія Калмикова, editor@vaccine.org.ua;

Менеджер проєкту – Олена Кукуєвицька.

Проєкт USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» впроваджує організація Пакт при партнерстві з ГС «Коаліція за вакцинацію», Швейцарським інститутом тропічної медицини та громадського здоров’я (Swiss TPH), Оверсіз Стратіджик Консалтінг (OSC), Європейським інститутом політики громадського здоров’я (ЄІПГЗ) та за участю Шкіл громадського здоров’я Університету Темпл, Університету Дрексель та Федерації охорони здоров’я Філадельфії (Temple/Drexel/HFP).

Мета проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» (2022-2027), в рамках якого створено наш портал, полягає у зміцненні спроможності Уряду України попереджувати, виявляти та реагувати на загрози громадському здоров’ю, у тому числі шляхом підвищення рівня охоплення населення вакцинацією проти COVID-19, включаючи вразливі групи населення, а також збільшити рівень охоплення вакцинацією дітей та дорослих за Національним календарем профілактичних щеплень.

Завдання проєкту:

  1. Попереджувати, виявляти та реагувати на загрози громадському здоров’ю. В тому числі, збільшення охоплення вакцинацією від COVID-19.
  2. Забезпечити надання критично важливих функцій громадського здоров’я у кризовий період,
  3. Посилити стійкість громад до потенційних ризиків громадського здоров’я Зокрема, впровадження заходів на рівні громад, в тому числі комунікаційних, щодо підвищення рівня вакцинації.
  4. Розширити доступ до послуг у сфері психічного здоров’я.

Протягом вересня 2022 – вересня 2023 року проєкт впроваджується у 8 регіонах України – Вінницькій, Івано-Франківській, Житомирській, Київській, Одеській, Тернопільській, Чернівецькій, Чернігівській.

Реалізація проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» допоможе:

  • Підвищити рівень освіченості з питань імунопрофілактики освітян та населення в громадах;
  • Підвищити рівень прихильності до вакцинації серед органів самоврядування, освітян та населення в громадах;
  • Підвищити рівень охоплення вакцинацією проти COVID-19 на рівні громади з використанням альтернативних точок доступу, таких як мобільні медичні бригади;
  • Підвищити рівень охоплення вакцинацією дітей та дорослих в рамках Календаря профілактичних щеплень на рівні громади.

Проєкт Розбудова стійкої системи громадського здоров’я фінансується американським народом через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID – US Agency for International Development) і виконується організацією Pact у партнерстві зі Швейцарським інститутом тропічної  медицини та громадського здоров’я (Swiss Tropical and Public Health Institute (Swiss TPH), Оверсіз Стратіджик Консалтінг (OSC), Європейський інститут політики громадського здоров’я – ЄІПГЗ та за участю Шкіл громадського здоров’я Університету Темпл, Університету Дрексель та Федерації охорони здоров’я Філадельфії (Temple/Drexel/HFP), а також громадської спілки Коаліція за Вакцинацію на підтримку Міністерство охорони здоров’я України та Центр громадського здоров’я України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь