Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

СИТУАЦІЯ НА СУМЩИНІ КОНТРОЛЬОВАНА

Дата: 23.05.2023 09:20
Кількість переглядів: 58

Голова Сумської обласної військової адміністрації здійснив робочу поїздку на територію Великописарівської громади. У ході поїздки Володимир АРТЮХ відвідав об'єкти цивільної та критичної інфраструктури, заклади охорони здоров’я та освіти, а також військові об’єкти прикордоння

На початку зустрічі Командир ОТУ «Суми» генерал-майор Василь ОСИПЧУК поінформував Володимира Артюха щодо стану справ та положення наших військ на Великописарівщині та ситуації, яка склалася в громаді, заходів, які потребують вирішення для підвищення обороноздатності в ОТГ та захисту цивільного населення.

За два дні в результаті ворожих обстрілів було поранено 1 людину та пошкоджено 10 будівель. Аби убезпечити людей, з Великописарівської громади було проведено перевезення жителів, які виявили бажання перемістися в безпечні місця. З 22 по 23 травня громади виїхали 53 мешканці (з них 20 дітей).

Під час робочої поїздки Володимир Артюх відвідав військові підрозділи, які виконують завдання в межах громади.

«Безпека людей та території громади є одним із пріоритетів у роботі військових та державних структур, – наголосив очільник області. – Наші захисники сьогодні продовжують міцно тримати визначені рубежі оборони, нарощують фортифікаційне та інженерне обладнання прикордоння і визначених позицій, в посиленому режимі несуть бойові чергування».

Голова ОВА також висловив подяку за роботу, яку виконують військові та цивільні посадові особи на території ОТГ та вручив їм відзнаки Міністерства оборони України.

Володимир Артюх зазначив, що ситуація в громаді перебуває на його особистому контролі.

«Хочу заспокоїти людей: ситуація в області контрольована. Наступальних угрупувань ворога ми не бачимо. Тому панікувати жителям Сумщини не потрібно, – підкреслив Володимир Артюх. – Водночас повідомляю, що обстріли Великописарівської громади посилилися. Ворог продовжує обстрілювати помешкання мирних людей. Саме тому ми й закликаємо жителів громади, які того бажають, переїхати в більш безпечні місця. Вкотре наголошую: Не нехтуйте сигналами повітряної тривоги! Бережіть себе та нашу Україну. Разом – до Перемоги!».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь