Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

Чи потрібно починати вакцинацію від COVID-19 спочатку, якщо наступну дозу не зроблено вчасно?

Дата: 30.05.2023 16:01
Кількість переглядів: 39

Одне з поширених питань, яке стосується щеплень від COVID-19, звучить так: якщо я з певних причин не отримав вчасно якусь із доз вакцини, чи потрібно мені розпочинати курс вакцинації проти COVID-19 спочатку?

Роз’яснення з цього питання надала Національна технічна група експертів з імунізації НТГЕІ в своїй позиції № 14-04/2023-4.

● НТГЕІ наполягає на чинності попередньої Позиції №19-05/2021-1, зміст якої наступний – якщо наступна доза вакцини проти COVID-19 не була введена через затверджений в Україні інтервал часу, ввести її необхідно при першій нагоді; введена з запізненням наступна доза вакцини проти COVID-19 зараховується до введених доз без необхідності повторного її введення і без повторного вакцинального циклу від первинної вакцинації.
 ● НТГЕІ рекомендує не обмежувати строки ревакцинації у клінічних критеріях, які визначають підстави для формування COVID-сертифікатів. НТГЕІможе погодитись із впровадженням обмежень часу між дозами, якщо така дія зумовлена технічними обмеженнями задіяних цифрових систем або їхнімиспецифікаціями, в т.ч. є прийнятним збільшити термін генерації COVID-сертифікату, якщо між зазначеними дозами минуло 1070 днів включно.
 ● Ця позиція НТГЕІ має тимчасовий характер та може бути змінена при
 надходженні нових наукових даних.

Нагадуємо, що попри скасування для COVID-19 статусу “надзвичайної ситуації в галузі охорони здоров’я, що має міжнародне значення” захворюваність на COVID-19 залишається загрозою для громадського здоров’я, тож потреба в вакцинації від цієї інфекції нікуди не зникла. Якщо ви з певних причин ще не були вакциновані проти COVID-19 або ж пропустили одне зі щеплень, ви можете розпочати курс вакцинації чи ж надолужити пропущенні щеплення в будь-якому пункті вакцинації від COVID-19. Вакцини проти COVID-19 доступні в Україні і є безоплатними для пацієнтів.

Підготовлено редакцією Національного порталу з імунізації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь