Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

У РАМКАХ ДЕРЖАВНОЇ ПРОГРАМИ ЄВІДНОВЛЕННЯ ЖИТЕЛІ СУМЩИНИ НАПРАВИЛИ 367 ЗАЯВ ЩОДО НАДАННЯ КОМПЕНСАЦІЇ ЗА ПОШКОДЖЕННЯ ТА ЗНИЩЕННЯ ЖИТЛА ВНАСЛІДОК АГРЕСІЇ РФ

Дата: 01.06.2023 13:44
Кількість переглядів: 39

Фото без опису

к повідомив перший заступник голови Сумської ОВА Тарас САВЧЕНКО, до Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України громадянами направлені 8170 інформаційних повідомлень

За його словами, станом на 1 червня 2023 року територіальними громадами Сумської області до Реєстру внесені дані щодо пошкоджень 3887 об`єктів, з яких 3509 житлових (2549 будівель та 960 квартир) та 2571 акт комісійного та технічного обстеження.

Тарас Савченко підкреслив, що окремим громадам слід активізувати роботу із внесення об`єктів до реєстру. Адже в рамках програми єВідновлення сьогодні жителі області звертаються за компенсацією за пошкоджене майно. І якщо цього об’єкта не буде в реєстрі, комісія не зможе прив’язати заявку до нього і фізична особа не отримає компенсацію.

Перший заступник голови Сумської ОВА повідомив, що 36 територіальних громад створили рішеннями виконавчих комітетів комісії з компенсації за пошкоджене майно. Відповідна комісія не створена лише в Недригайлівській територіальній громаді. Наразі доступ до реєстру отримали 18 комісій з обстеження, решта направили відповідні листи до ДП Дія щодо підключення.

Громадянами України направлені 367 заяв щодо надання компенсації, з них 8 заяв взяті в обробку Конотопською, Тростянецькою, Білопільською, Чернеччинською, Лебединською та Великописарівською територіальними громадами.

Продовжуємо працювати над тим, щоб керівники РВА та територіальних громад активізували роботу комісій щодо розгляду заяв у межах строків передбачених законодавством!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь