Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

ЯКИМ ЧИНОМ МОЖЛИВО ВІДНОВИТИ ТРУДОВУ КНИЖКУ, ЯКЩО ЇЇ ВТРАЧЕНО (ПОШКОДЖЕНО)?

Дата: 31.05.2023 11:53
Кількість переглядів: 47

Особа, яка загубила трудову книжку (вкладиш до неї), зобов’язана негайно заявити про це власнику або уповноваженому ним органу за місцем останньої роботи. Не пізніше 15 днів після заяви, а у разі ускладнення в інші строки, власник або уповноважений ним орган видає працівнику іншу трудову книжку або вкладиш до неї (нових зразків) з написом «Дублікат»в правому верхньому кутку першої сторінки (пункт 5.1 «Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України і Міністерства соціального захисту населення України від 29.07.1993 № 58, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 17.08.1993 за №110»).

При заповненні дубліката записи про роботу, нагородження, заохочення за місцем останньої роботи вносяться на підставі раніше виданих наказів (розпоряджень).

Відомості про роботу на інших підприємствах , установах, організаціях вносяться до дублікату трудової книжки роботодавцем за останнім місцем роботи на підставі підтверджувальних документів.

При цьому обов’язок одержання документів, що підтверджують роботу на попередніх підприємствах, лежить безпосередньо на працівникові, що випливає зі змісту Інструкції. Власник або уповноважений ним орган зобов’язаний сприяти працівникові в одержанні документів, які підтверджують стаж його роботи, що передував влаштуванню на це підприємство (пункт 5.3. «Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України і Міністерства соціального захисту населення України від 29.07.1993 № 58, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 17.08.1993 за №110»).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь