Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

ПОДАЧА ДОКУМЕНТІВ НА ПРИЗНАЧЕННЯ ДОПОМОГИ ПРИ НАРОДЖЕННІ ДИТИНИ ПІД ЧАС ТИМЧАСОВОГО ПЕРЕБУВАННЯ ЗА КОРДОНОМ

Дата: 24.05.2023 08:54
Кількість переглядів: 47

У повоєнний період батьки, у яких народилася дитина під час тимчасового перебування за межами України, тепер можуть дистанційно подати документи на призначення допомоги при народженні дитини. Раніше жінки, які народили дитину за кордоном, могли лише після повернення в Україну отримати допомогу, необхідна була фізична присутність, щоб особисто подати заяву на допомогу при народженні дитини.

Наразі Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 340 від 18.04.2023 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо надання окремих видів грошової допомоги, пільг і житлових субсидій» якою врегульовано питання отримання допомоги при народженні дитини батьками, які тимчасово перебувають за межами України.

У період дії воєнного стану для призначення допомоги при народженні дитини один із батьків (опікун), який тимчасово перебуває за межами України (крім осіб, які перебувають на території держави, визнаної згідно із законом державою-окупантом та/або державою-агресором щодо України), надсилає до управління соціального захисту населення за своїм зареєстрованим (задекларованим) місцем проживання (перебування) заяву та видані компетентними органами країни перебування і легалізовані в установленому порядку документи, що засвідчують народження дитини.

Для цього необхідно:

- відкрити рахунок в банку для соціальних виплат (такий рахунок можливо відкрити віддалено без необхідності особового відвідування);

- заповнити заяву про призначення допомоги при народження дитини (форма заяви за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0145-23#Text);

- до заяви додати видані компетентними органами країни перебування і легалізовані в установленому порядку документи, що засвідчують народження дитини, з перекладом на українську мову;

- надіслати засобами поштового зв’язку заяву та документи, що засвідчують народження дитини до управління соціального захисту населення за своїм зареєстрованим (задекларованим) місцем проживання (перебування) в Україні.

Управління соціального захисту населення, до якого буде надіслано заяву та документи, здійснить призначення допомоги. Належні кошти будуть перераховані на особовий рахунок, відкритий в банківській установі. Термін звернення за допомогою становить 12 місяців після народження дитини. Проте термін звернення подовжено на період дії карантину та один місяць після дати його завершення.

Відповідно до пункту 13 Порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. № 1751 «Про затвердження Порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми» допомога при народженні дитини надається у розмірі 41280 гривень, із яких 10320 гривень виплачується одноразово, решта суми допомоги виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами (по 860 гривень).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь