Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

#ШахрайГудбай: телефонне шахрайство.

Дата: 05.07.2023 08:55
Кількість переглядів: 47

Фото без опису

Національний банк України разом із Кіберполіцією продовжують Всеукраїнську інформаційну кампанію з протидії платіжному шахрайству під назвою «Шахрай Гудбай».

📍Телефонне шахрайство – це вид шахрайства, коли шахрай телефонує і переконує жертву повідомити особисту, фінансову чи конфіденційну інформацію або переказати гроші.

⁉️Що потрібно шахраю?

✅Реквізити платіжної картки; паролі, коди банків та мобільних операторів; кодові слова; зняти ліміти з картки жертви; переконати жертву здійснити переказ коштів на свою користь.

⏺️Шахрай може назватися будь-ким: працівником банку; працівником НБУ, Пенсійного фонду, Фіскальної служби; працівником поліції; працівником комунальних служб; працівником мобільного оператора; покупцем вашого товару тощо.

⁉️Що робити у таких випадках?

⏺️Якщо телефонує працівник банку, скажіть, що ви зараз перетелефонуєте самостійно на офіційний номер банку, який вказаний на платіжній картці.

⏺️Припиніть розмову, якщо...: запитують термін дії картки, тризначний номер на звороті картки, паролі, коди банків та мобільних операторів; керують у телефонній розмові вашими діями (просять зробити трансакцію, встановити програму на ваш пристрій); просять сфотографувати та переслати/надати фото платіжної картки; лякають, що ваша картка заблокована, а злочинці зламали рахунок; просять перейти за посиланням та зазначити всі персональні дані та реквізити платіжної картки.

⁉️Випадково повідомили шахраю реквізити картки та паролі?

✅Негайно заблокуйте картку. Якщо ви випадково повідомили шахраю пароль до інтернет-банкінгу, негайно заблокуйте картки, рахунки та доступ до інтернет-банкінгу. Телефонуйте на гарячу лінію банку, вказану на звороті картки або через інтернет-банкінг. Зверніться до Кіберполіції онлайн (за посиланням ticket.cyberpolice.gov.ua).

▶️Дізнатися більше про телефонне шахрайство та, як йому протидіяти, можна за посиланням: https://promo.bank.gov.ua/stopfraud/#section-11


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь