Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

ВСТУПНА КАМПАНІЯ - ПРО МЕДОГЛЯД АБІТУРІЄНТІВ!

Дата: 28.08.2023 10:52
Кількість переглядів: 99

Фото без опису

Для вступу у вищий навчальний заклад абітурієнтам потрібна довідка № 086/о. Це – єдиний медичний документ для подання до приймальних комісій навчальних закладів всіх рівнів акредитації. Таку довідку видає лікар первинної ланки, з яким у дитини укладена декларація.

⚡Про це повідомляють у НСЗУ.

👉Нагадуємо, що педіатр обслуговує лише дітей до 18 років, сімейний лікар – дітей і дорослих, терапевт – лише дорослих.

👉Спочатку необхідно записатись на прийом до свого лікаря. Сімейний лікар призначає необхідні обстеження, аналізи та консультації у вузьких спеціалістів та видає електронні направлення на їх проходження.

👉Перед вступом у вищий навчальний заклад абітурієнтам потрібно пройти огляд у:

- хірурга;

- невропатолога;

- окуліста;

- отоларинголога;

- зробити флюорографію.

👉Також залежно від профілю та вимог навчального закладу, до якого надається медична довідка щодо стану здоров’я абітурієнта, можуть бути потрібні консультативні висновки інших спеціалістів, визначених сімейним лікарем.

👉Вузькі спеціалісти вносять у медичну картку або довідку висновки про стан здоров’я абітурієнта власноручно та завіряють записи особистими печатками, штампами-кліше і підписом.

👉З результатами оглядів вузьких спеціалістів та обстежень потрібно знову повернутись до лікаря, з яким укладено декларацію. Сімейний лікар заповнить довідку на підставі записів у медичній карті, зроблених щеплень, а також результатів всіх обстежень, потрібних для оцінки стану здоров’я абітурієнта.

👉Зверніть увагу: лабораторні дослідження повинні бути проведені не раніше, аніж за місяць до дати видачі довідки. А флюорографія – не раніше, ніж за рік. Інакше результати будуть недійсними для внесення в довідку.

👉 Пройти консультації у вузьких спеціалістів безоплатно можна у всіх поліклініках, які уклали договір із НСЗУ на надання амбулаторної допомоги. Назва пакету – «Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація пацієнтів в амбулаторних умовах». З направленням лікаря первинки в таких закладах медогляд буде безоплатним.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь