Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

Роз"яснення щодо отримання посвідчення особи, яка одержує державну соціальну допомогу

Дата: 28.09.2023 09:13
Кількість переглядів: 88

Фото без опису

Роз’яснюємо, що посвідчення особи, яка одержує державну соціальну допомогу відповідно до законів «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю», «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю» видається структурним підрозділом органу соціального захисту населення за місцем перебування особи на обліку як отримувача допомоги.

Для отримання посвідчення особа подає до управління:

 паспорт або інший документ, який посвідчує особу;

 фотокартку дитини з інвалідністю – розміром 30х40 мм;

 фотокартку одержувача допомоги (батьки, законні представники) – розміром 30х40 мм. Посвідчення видають безкоштовно особисто одержувачу державної соціальної допомоги, або його законному представнику (опікуну), або іншій особі, яка представляє інтереси одержувача, на підставі нотаріально засвідченої довіреності, при пред’явленні паспорта та відповідних документів, що підтверджують особу одержувача, під підпис у журналі обліку посвідчень. Отримати посвідчення можна у день звернення, або не пізніше 15 робочих днів після призначення допомоги. У разі відсутності бланків посвідчень, видається довідка для тимчасового користування. Посвідчення анулюються у випадках, передбачених чинним законодавством: у зв’язку зі смертю отримувача допомоги, недостовірно поданих відомостей у документах, на підставі яких неправомірно призначено допомогу тощо.Роз’яснюємо, що посвідчення особи, яка одержує державну соціальну допомогу відповідно до законів «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю», «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю» видається структурним підрозділом органу соціального захисту населення за місцем перебування особи на обліку як отримувача допомоги. Для отримання посвідчення особа подає до департаменту:

 паспорт або інший документ, який посвідчує особу;

 фотокартку дитини з інвалідністю – розміром 30х40 мм;

 фотокартку одержувача допомоги (батьки, законні представники) – розміром 30х40 мм. Посвідчення видають безкоштовно особисто одержувачу державної соціальної допомоги, або його законному представнику (опікуну), або іншій особі, яка представляє інтереси одержувача, на підставі нотаріально засвідченої довіреності, при пред’явленні паспорта та відповідних документів, що підтверджують особу одержувача, під підпис у журналі обліку посвідчень. Отримати посвідчення можна у день звернення, або не пізніше 15 робочих днів після призначення допомоги. У разі відсутності бланків посвідчень, видається довідка для тимчасового користування. Посвідчення анулюються у випадках, передбачених чинним законодавством: у зв’язку зі смертю отримувача допомоги, недостовірно поданих відомостей у документах, на підставі яких неправомірно призначено допомогу тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь