Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

ВОЛОДИМИР АРТЮХ: ДЕНЬ МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВ'Я – ЦЕ ДЕНЬ, КОЛИ МАЄМО НАВЧИТИ ОДНЕ ОДНОГО ПЛЕКАТИ ВЛАСНУ СТІЙКІСТЬ

Дата: 10.10.2023 17:34
Кількість переглядів: 108

Фото без опису

Виступи, майстер-класи, презентації опитування жителів Сумщини, психологічні квести… усе це та багато цікавого відбулося в обласному центрі з нагоди Всесвітнього дня ментального здоров’я та в рамках популяризації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», що впроваджується за ініціативою першої леді Олени ЗЕЛЕНСЬКОЇ

«Безумовно, ментальне здоров’я – це надважливо. На жаль, ми це зрозуміли тільки з початком повномасштабного вторгнення. І ми бачимо, що сьогодні від жахіть війни страждають як військові, так і цивільне населення. І я дуже вдячний, що громада Сумщини активно займається питанням ментального здоров’я. Безумовно, воно має підтримку і на рівні держави, зокрема, першої леді Олени Зеленської, яка є засновницею цього руху в Україні, – зазначив у вступному слові начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ. – Ми розуміємо, що після нашої Перемоги зустрінемося з проблемами, з якими стикалися інші країни, на території яких були збройні конфлікти. І наші герої, які повернуться додому з війни, будуть іншими. І ми маємо вже сьогодні будувати стійку платформу для зустрічі цих людей».

За його словами, у різних країнах світу є методики, як працювати з людьми, яких травмувала війна. І Україна вивчає їх і робить все можливе, щоб збільшувати кількість фахівців, які займаються ментальним здоров’ям.

Очільник області подякував організаторам заходів з нагоди Дня ментального здоров’я і зазначив, адже кожен із виступів сьогодні є тією базою, яка необхідна для розвитку цього напрямку в області.

Також начальник Сумської ОВА взяв участь в анкетуванні з перевірки ментального здоров’я та в тренінгах, які допомагають людям поліпшити свій емоційний стан, прибрати тривожність та покращити своє самопочуття.

Більше фото ТУТ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь