Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

НА СУМЩИНІ ПОЧАСТІШАЛИ ВИПАДКИ ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА COVID-19 ТА ГРВІ

Дата: 16.10.2023 16:11
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

Про це під час апаратної наради повідомив в.о. начальника управління охорони здоров’я Сумської обласної військової адміністрації Анатолій КОТЛЯР

За його словами, за оперативними даними, за минулий 41 тиждень в області зареєстровано 137 випадків COVID-19 (або 13,2 на 100 тис. населення) проти 85 випадків за 40 тиждень (8,2 на 100 тис. населення).

«Станом на 15 жовтня 2023 року в закладах охорони здоров’я на стаціонарному лікуванні перебувало 57 хворих з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2. Летальних випадків за 41 тиждень не зареєстровано», – зазначив Анатолій Котляр.

В області продовжується вакцинація населення проти COVID-19. Станом на 06.10.2023  зроблено  всього 1 048 545 щеплень; щепилось  однією дозою 476 202 особи, двома – 451 068 жителі області.

За даними, оприлюдненими в мережі, сьогодні в деяких країнах світу відмічається розповсюдження нового штаму коронавірусу ВА.2.86 (Пірола). Більшість джерел повідомляють, що в цілому цей варіант вірусу не відрізняється  від інших варіантів Омікрона. Офіційна інформація про летальні випадки, пов’язані зі штамом  ВА.2.86, відсутня.

Крім того, розпочався епідемічний сезон грипу та ГРВІ 2023/2024 років. Загальна кількість захворілих на минулому тижні становила 4663 осіб. У порівнянні з попереднім тижнем зареєстровано збільшення на 755 випадків. Епідемічний  поріг перевищений у Сумському та Роменському районах.

В області розроблений регіональний комплексний план з готовності і реагування системи охорони здоров’я на грип та ГРВІ, яким передбачені організація та проведення вакцинації проти грипу підлягаючих контингентів.

За інформацією МОЗ України, в цьому році заплановано надходження в регіони гуманітарної вакцини для імунізації медичних працівників в рамках реалізації проекту PIVI «Партнерство із впровадження вакцин проти грипу в Україні».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь