Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

ПРИДИВИСЬ: ІЛЮЗІЇ БУВАЮТЬ РІЗНІ

Дата: 19.10.2023 09:00
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

До Європейського дня протидії торгівлі людьми на Сумщині розгорнули експозицію «Придивись». Її мета – привернути увагу до проблеми торгівлі людьми та розповісти про основні правила безпеки під час міграції

Експозиція «Придивись», що розміщена у приміщенні Конгрес-центру СумДУ, – це інтерактивний простір, створений, щоб поміркувати над ризиками експлуатації, придивитись й розгледіти: до чого можуть призвести такі, на перший погляд, привабливі пропозиції роботи чи житла – що приховано за ілюзією кращого життя.

Інсталяція за допомогою оптичної ілюзії містить реальні історії вербування чи втягнення у ситуацію торгівлі людьми наших співвітчизників. Переглянути її та почерпнути більше інформації можна буде упродовж тижня.

За словами заступниці голови Сумської обласної військової адміністрації Олени БОЙКО, війна збільшила можливості для шахраїв скоювати злочини, спекулювати на довірі та ошукувати людей, перш за все тих, хто виїхав за кордон. Дана акція є спільною відповіддю України та міжнародних партнерів на нові виклики торгівлі людьми, експлуатації та насильства. Вона покликана озброїти наших громадян знаннями, спонукає дбати про власну безпеку.

«Експозиція «Придивись», однозначно, привертає увагу своїм креативним дизайном. В ній звучить заклик до кожного бути пильним та обережним у пошуку кращої долі, придивитися, критично осмислити інформацію, порадитися з близькими і не приймати ризикованих пропозицій, які викликають сумніви», – зазначила вона під час огляду інсталяції.

На банері розміщена також інформація з номером Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів – 527, гарячої лінії з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей – 15-47. Крім того, в нижньому кутку зображений QR-код, відсканувавши який за допомогою власного гаджета кожен може переглянути пізнавальні ролики про торгівлю людьми та протидію цьому злочину.

Експозицію створено Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні спільно з Міністерством соціальної політики України та Всеукраїнською коаліцією громадських організацій з протидії торгівлі людьми, за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія та Міністерства юстиції Швеції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь