Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

ВАКЦИНАЦІЯ ЗАЛИШАЄТЬСЯ НАЙДІЄВІШИМ ЗАХИСТОМ ВІД ГРВІ

Дата: 18.10.2023 15:02
Кількість переглядів: 125

Фото без опису

Про ситуацію із захворюваністю на сезонний грип та СОVID-19 та про заходи їх профілактики розповів під час брифінгу в офіційному медіацентрі головний державний санітарний лікар Сумської області Володимир ЗБАРАЖСЬКИЙ

За його словами, з настанням осені розпочався епідсезон захворюваності на грип та інші ГРВІ. При цьому зростання кількості захворювань спостерігається від початку навчального року, що пов’язане із тісним спілкуванням дітей у навчальних закладах та поширенням потім інфекції в домашнє середовище.

За період з 1 вересня до 12 жовтня кількість ГРВІ на Сумщині зросла із 988 до 4663. За підсумками 41 тижня показник захворюваності становив 451,2 на 100 тисяч населення. В абсолютних показниках кількість ГРВІ зросла на 755 випадків – з 3908 до 4663.

При цьому, з кожним тижнем рівень захворюваності на ГРВІ збільшується. Значне його підняття фахівці прогнозують на кінець листопада.

Наразі найвища захворюваність реєструється в Конотопському, Сумському та Роменському районах. При цьому, епідпоріг перевищено у Сумському районі - на 7,9 % та Роменському - на 42,7%.

Як зазначив Володимир Збаражський, хоч наразі коронавірусне захворювання віднесено ВООЗ до сезонних, в області продовжується чіткий контроль та спостереження за курсуванням вірусу.

Так, з початку епідсезону ГРВІ за 12 днів жовтня в області вже зареєстровано 207 випадків COVID-19.

Головний державний санітарний лікар зазначив, що найвразливішою віковою категорією при гострих респіраторних вірусних інфекціях залишаються люди у віці 60+, особи що мають хронічні захворювання. Проте, не залежно від віку чи наявного анамнезу, він закликав громадян не нехтувати першими симптомами хвороб і обов’язково звертатися за медичною допомогою, проконсультуватися у свого сімейного лікаря та отримати курс лікування. І неодмінно - пройти курс вакцинації, щоб мінімізувати ризики та наслідки.

До слова, щеплення від грипу дає імунітет на рік, і людина упродовж цього часу буде захищеною. Вакцинація ж від коронавірусної інфекції захищає від тяжкого перебігу хвороби.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь