Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

ВАКЦИНАЦІЯ ЗАЛИШАЄТЬСЯ НАЙДІЄВІШИМ ЗАХИСТОМ ВІД ГРВІ

Дата: 18.10.2023 15:02
Кількість переглядів: 111

Фото без опису

Про ситуацію із захворюваністю на сезонний грип та СОVID-19 та про заходи їх профілактики розповів під час брифінгу в офіційному медіацентрі головний державний санітарний лікар Сумської області Володимир ЗБАРАЖСЬКИЙ

За його словами, з настанням осені розпочався епідсезон захворюваності на грип та інші ГРВІ. При цьому зростання кількості захворювань спостерігається від початку навчального року, що пов’язане із тісним спілкуванням дітей у навчальних закладах та поширенням потім інфекції в домашнє середовище.

За період з 1 вересня до 12 жовтня кількість ГРВІ на Сумщині зросла із 988 до 4663. За підсумками 41 тижня показник захворюваності становив 451,2 на 100 тисяч населення. В абсолютних показниках кількість ГРВІ зросла на 755 випадків – з 3908 до 4663.

При цьому, з кожним тижнем рівень захворюваності на ГРВІ збільшується. Значне його підняття фахівці прогнозують на кінець листопада.

Наразі найвища захворюваність реєструється в Конотопському, Сумському та Роменському районах. При цьому, епідпоріг перевищено у Сумському районі - на 7,9 % та Роменському - на 42,7%.

Як зазначив Володимир Збаражський, хоч наразі коронавірусне захворювання віднесено ВООЗ до сезонних, в області продовжується чіткий контроль та спостереження за курсуванням вірусу.

Так, з початку епідсезону ГРВІ за 12 днів жовтня в області вже зареєстровано 207 випадків COVID-19.

Головний державний санітарний лікар зазначив, що найвразливішою віковою категорією при гострих респіраторних вірусних інфекціях залишаються люди у віці 60+, особи що мають хронічні захворювання. Проте, не залежно від віку чи наявного анамнезу, він закликав громадян не нехтувати першими симптомами хвороб і обов’язково звертатися за медичною допомогою, проконсультуватися у свого сімейного лікаря та отримати курс лікування. І неодмінно - пройти курс вакцинації, щоб мінімізувати ризики та наслідки.

До слова, щеплення від грипу дає імунітет на рік, і людина упродовж цього часу буде захищеною. Вакцинація ж від коронавірусної інфекції захищає від тяжкого перебігу хвороби.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь