Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

Представники Хмелівської сільської ради приняли участь у конференції "Староста в громаді. Шляхи посилення інституційної спроможності"

Дата: 03.11.2023 08:21
Кількість переглядів: 63

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Представники Хмелівської сільської ради приняли участь у конференції "Староста в громаді. Шляхи посилення інституційної спроможності", яка відбулася у Києві за ініціативи шведсько-українського проєкту PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні».

Народний депутат Віталій Безгін повідомив, що проект Закону №9518 про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо вдосконалення правового регулювання інституту старост та його діяльності в умовах воєнного стану Верховна Рада України планує розглянути наступного тижня.

В’ячеслав Негода, керівник Офісу Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України, висловив думку, що без старости життя у громадах вже неможливе.

🔹Цей інститут відіграв величезну роль і у впровадженні реформи, яку ми називаємо децентралізацією, і у розвитку більшості громад. Інститут старост маємо разом і надалі удосконалювати. Це і про законодавче забезпечення, і про створення оптимальних за параметрами старостинських округів, і про якісний добір кадрів, і про професійне навчання старост. З професійної точки зору, староста повинен бути вище навіть за голову громади, тому що голова – політик, а староста - менеджер, від ефективності якого залежить розвиток старостинського округу. І щоб староста був дійсно ефективним, багато чого залежить від місцевої влади, від того, як чітко вона випише його повноваження у положенні про старосту, яке професійне зростання і яку допомогу йому забезпечить🔹, - вважає В’ячеслав Негода.

Він також порекомендував громадам передбачати в місцевих бюджетах окремим рядком фінансування старостинських округів.

Більше цитат з заходу - за посиланням: https://decentralization.ua/news/17387


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь