Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

09 лютого 2024 року відбулося засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Хмелівській сільській раді Роменського району Сумської області під головуванням голови Ради Коржової Юлії

Дата: 09.02.2024 12:37
Кількість переглядів: 137

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

У засіданні взяли участь: голова Хмелівської сільської ради, керуючий справами (секретар) виконавчого комітету сільської ради та старости старостинських округів.

На засіданні розглядалося питання щодо захисту прав, інтересів та обов’язків  внутрішньо переміщених осіб, проводився аналіз стану виконання місцевим органом виконавчої влади повноважень у сфері забезпечення та захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб.

Обговорювалося питання щодо залучення громадських організацій для надання допомоги внутрішньо переміщеним особам. На даний час ГО «Право на захист», «Пролісок», «Рокада» підтримують ВПО, які зареєстровані на території Хмелівської громади.

Так, станом на 09 лютого у Хмелівській громаді зареєструвалося 408 осіб з числа внутрішньо переміщених. Для забезпечення базових потреб внутрішньо переміщених осіб згідно Програми "Соціального захисту жителів Хмелівської сільської територіальної громади та підтримки осіб з обмеженими фізичними можливостями, Захисників і Захисниць України та членів їх сімей та інших мало захищених верств населення на 2023 рік"  з місцевого бюджету було надано матеріальної допомоги в розмірі 840 000 грн особам з числа ВПО, які мають дітей дошкільного та шкільного віку. Багатодітних родин з числа ВПО в громаді налічується 24 родини. Матеріальну допомогу в розмірі 10 000 тис. грн. було надано 84 дітям. 

За підсумками засідання напрацьовані подальші кроки, стратегія роботи  та визначені зони відповідальності кожного члена Ради. Складено план роботи Ради з питань внутрішньо переміщених осіб на 2024 рік.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь