Хмелівська сільська рада

Сумська область, Роменський район

ЯК НАДАТИ ПЕРШУ ЕМОЦІЙНУ ДОПОМОГУ СОБІ ТА БЛИЗЬКІЙ ЛЮДИНІ У СТРЕСОВІЙ СИТУАЦІЇ?

Дата: 05.03.2024 15:38
Кількість переглядів: 52

Фото без опису

На Сумщині стартував сертифікований курс «Кризова самодопомога і допомога ближнім» для працівників апарату Сумської обласної державної адміністрації щодо формування навичок стресостійкості

Захід, спрямований на формування в суспільстві культури піклування про ментальне здоров'я, відбувся у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою ЗЕЛЕНСЬКОЮ.

Жанна Сидоренко, регіональний координатор Всеукраїнської програми ментального здоров'я "Ти як?", акцентувала увагу учасників на тому що звертатися по допомогу – не слабкість, не забаганка й не соромно, а відповідально. Психічне та фізичне здоров’я – однаково важливі компоненти загального здоров’я людини, й про них потрібно турбуватися”

Необхідно подолати стигму, що пов'язана з піклуванням про власне ментальне здоров'я, особливо в умовах воєнного часу, – підкреслила вона.

За словами Інни САГЕР – практичного психолога,  тренера  ISRAEL TRAUMA COALITION, участь у таких тренінгах – це можливість відновити внутрішній баланс, перезавантажити себе, навчитися надавати допомогу собі та іншим в умовах гострих ситуацій і тривалого стресового напруження, активувати внутрішні ресурси.

Учасники тренінгу мали можливість розібратися у сутності травматичного стресу, його впливу на людину, освоїти протоколи самодопомоги та надання першої емоційної допомоги, а також  отримати навички подолання стресових та надзвичайних ситуацій, що є важливим елементом збереження психічного здоров'я.

Окрім того, учасники тренінгу ознайомилися з техніками самодопомоги, що дійсно працюють та щодня рятують багатьох від проявів стресу та тривоги. Прості, зрозуміли вправи будуть корисними для усіх, хто відчуває емоційне спустошення, втому, напругу в тілі, злість, сум.

Найбільш ефективні поради можна знайти в «Аптечці швидкої психологічної допомоги» за посиланням: https://www.howareu.com/

Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я забезпечує Координаційний центр з психічного здоров'я при Кабінеті Міністрів України за експертного партнерства та підтримки ВООЗ. Майданчиком для ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада Кабінету Міністрів України.

● Координаційний центр з психічного здоров’я при КМУ – https://www.facebook.com/MentalHealthUA

● Спеціальна сторінка Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» – https://howareu.com  або спеціальна сторінка програми в Facebook – https://www.facebook.com/howareu.program  або в Instagram – https://www.instagram.com/howareu_program


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь